300 litrové moře

Ukážte aké krásne alebo zaujímave nádrže máte práve vy. Nezabudnite že je lepšie raz vidieť ako 100 krát počuť.

Moderators: Roman, reicho, Superreefer

User avatar
VINTR
Dlhodobý návštevník fóra
Dlhodobý návštevník fóra
Posts: 1003
Joined: 19 Jul 2008 11:04
Location: Kuřim

Re: 300 litrové moře

Post by VINTR » 27 Jan 2018 09:38

Já to chci dát na dno.... a přemýšlím i o vyšším dně.....
https://www.youtube.com/watch?v=FtA3c0s5lUQ

User avatar
Jajo
Už som čo to napísal
Už som čo to napísal
Posts: 348
Joined: 11 Dec 2015 17:58
Location: Nižné Kamence

Re: 300 litrové moře

Post by Jajo » 27 Jan 2018 12:27

Aha. Sorry nevšimol som si zrnitosť. :)


Odoslané z môjho iPhone cez Tapatalk Pro

User avatar
VINTR
Dlhodobý návštevník fóra
Dlhodobý návštevník fóra
Posts: 1003
Joined: 19 Jul 2008 11:04
Location: Kuřim

Re: 300 litrové moře

Post by VINTR » 27 Jan 2018 14:25

A na dno by se to dalo?
https://www.youtube.com/watch?v=FtA3c0s5lUQ

User avatar
Jajo
Už som čo to napísal
Už som čo to napísal
Posts: 348
Joined: 11 Dec 2015 17:58
Location: Nižné Kamence

Re: 300 litrové moře

Post by Jajo » 27 Jan 2018 15:14

Uff. Tak to ti ja neviem povedať. Skús Iva Bartečka na FB


Odoslané z môjho iPhone cez Tapatalk Pro

User avatar
VINTR
Dlhodobý návštevník fóra
Dlhodobý návštevník fóra
Posts: 1003
Joined: 19 Jul 2008 11:04
Location: Kuřim

Re: 300 litrové moře

Post by VINTR » 30 Jan 2018 18:45

Poprosil bych, kdyby mi někdo osvětlil vápennou vodu v míchčce, jak se dělá? To vždy a pouze v RO a jen jako odpar? Nebo míchačka je stále napojená na okruh mořské vody, která tím jen prokapává jako v Ca reaktoru. Dík za osvětu. Zatím používám vápno v odparce, ale jeto málo.....
https://www.youtube.com/watch?v=FtA3c0s5lUQ

kominík
Dlhodobý návštevník fóra
Dlhodobý návštevník fóra
Posts: 2164
Joined: 03 Dec 2006 15:15
Location: Rybí-Nový Jičín

Re: 300 litrové moře

Post by kominík » 30 Jan 2018 19:17

jen ro a jako odpar ,asi málo jedné z ingrediencí a voda to nebude :wink:
pokud máš jen nádrž na odpar a přidané vápno tak to nemáš řádně míchané a tudíž slabý roztok.
v origi ..míchačce je to za stálého pomalého míchání ,sycení roztoku

User avatar
VINTR
Dlhodobý návštevník fóra
Dlhodobý návštevník fóra
Posts: 1003
Joined: 19 Jul 2008 11:04
Location: Kuřim

Re: 300 litrové moře

Post by VINTR » 30 Jan 2018 19:30

Kominíku dík ty poradíš nejlíp :D , když změřím PH v nádobce je tam 12 +++ (měřeno PH hanou - dvoubodová kalibrace). Čerťáku dávám i dost, se toho moc nebojím a dokonce se mi to tam i "míchá" čerpadlo mám na odpar atmanka a tak to vždy při doplnění i míchne mám to rozbočený . Když je míchačka nasytím to víc? A míchat musí jen při doplňování odparu nebo furt? Dám ho tam víc :mrgreen:
https://www.youtube.com/watch?v=FtA3c0s5lUQ

kominík
Dlhodobý návštevník fóra
Dlhodobý návštevník fóra
Posts: 2164
Joined: 03 Dec 2006 15:15
Location: Rybí-Nový Jičín

Re: 300 litrové moře

Post by kominík » 30 Jan 2018 20:12

roztok potřebuješ nasytit !,takže třeba aspoň jednou za hodku promíchnout (na spínačky malinké čerpadélko)uvidíš jak to půjde nahoru a když tak míchneš častěji ,jen při doplnování je to nesmysl, nedáš tam rozpuštěný ,ale mlíko - proto se v orig míchačce stále míchá - jen jednoduše napsáno

Post Reply

Return to “Vaše nádrže”