300 litrové moře

Ukážte aké krásne alebo zaujímave nádrže máte práve vy. Nezabudnite že je lepšie raz vidieť ako 100 krát počuť.

Moderators: Roman, reicho, Superreefer

User avatar
Jajo
Už som čo to napísal
Už som čo to napísal
Posts: 448
Joined: 11 Dec 2015 17:58
Location: Nižné Kamence

Re: 300 litrové moře

Post by Jajo » 06 Jul 2017 13:18

Ja zálohujem. Ale takto:
Image


Odoslané z môjho iPhone cez Tapatalk

User avatar
Gilbo8
Na REEFe len začínam
Na REEFe len začínam
Posts: 84
Joined: 03 Jan 2017 12:53
Location: Nitra

Re: 300 litrové moře

Post by Gilbo8 » 06 Jul 2017 15:55

Nie nepojde to len s wi-fi

oni to predavaju samostatne alebo + wi-fi T1 controller

ten polovodic a la usmernovac by som dal hned za trafo, poriesil s tym aj dobyjanie toho akumulatora a to prepinanie by som riesil relatkom, na sposob ze vypadne elektrika a tym aj relatko a zopne ti kontakty baterky a napajas 12V RW a cez dc-dc menic 24V obehove cerpadlo, takto si oddelis vlastne napajania RW a obehu, vyhoda relatka je aj v tom ze ked elektrika nabehne zopne ti relatko a odpoji baterky a ides normalne na trafaky
Last edited by Gilbo8 on 06 Jul 2017 16:12, edited 1 time in total.

Bohuš
Už som čo to napísal
Už som čo to napísal
Posts: 421
Joined: 02 Feb 2014 16:35
Location: Uherský Brod

Re: 300 litrové moře

Post by Bohuš » 06 Jul 2017 16:07

Zdar Přemku, tvoje představa je řešitelná, sice trošku jinak než je ve Tvém nákresu. Zbytečně si to komplikuješ.
Jdi cestou, kterou Ti dal Jajo a použij napaječe AC/DC dodané k čerpadlu. S tím řešením budeš moct dát akumulátor, který Ti bude výkonostně vyhovovat a můžeš připojit cokoliv i klasické AC čerpadlo....

User avatar
VINTR
Dlhodobý návštevník fóra
Dlhodobý návštevník fóra
Posts: 1077
Joined: 19 Jul 2008 11:04
Location: Kuřim

Re: 300 litrové moře

Post by VINTR » 06 Jul 2017 17:24

http://www.fish-street.com/coralbox_pow ... p__dc_pump

Ahoj Bohušu a všichni ostatní..., no ja již sehnal z druhé ruky toto a to jen z toho důvodu, že na tak slabou baterku 3,6 Ah to vydrží neskutečně. A byl jsem přesvědčen, že mi pojede i na oběhové čerpadlo DCT 4000, ku... jsem se spletl. Respektive jsem si nevšiml, že tam musím dát wifi T1 controler..... Jak to má jajo mám podobně řešeny doteď, ale jen na 9 Ah baterku a to mi vydrží cca 1 hodinu na nejvyšší chod DCT 4000, což je málo a velký akumulátor se mi nevleze do skříně. Na tu baterku jede RW 4 až 48 hodin "neuvěřitelné" - zřejmě žádné ztráty v převodu na 220v a pak zase na 24V.... Takže jsem čekal, že DCT 4000 pojede cca 5 - 6 hod.... Jen nevím jaká ztráta by byla při převodu na těch 24v, kdybych z toho vytáhl 2 hodky byl bych neskutečné rád, protože bych drbl 9Ah baterku co mám a jel bych na pohůdku i těch 5 hod... Relátka používat nechci jednodlšší je tam frknout 3A diodu (tak to má řešený i výrobce). Baterka je obhospodařována solo.... Na schémátku je to ta černá dioda odděluje těch 13,8 v od traf jednotlivých čerpadel, když jsem to rozdělal, abych se dozvěděl to tajemství, byl jsem překvapen jak to mají jednoduché :mrgreen:. Vše je jen o jedné polovodičové diodě na 3A, která brání přebíjení baterky jiným napětím... U té jednoduchosti bych chtěl zůstat a řešit to i na té jedné straně obdobně.....
https://www.youtube.com/watch?v=FtA3c0s5lUQ

User avatar
Gilbo8
Na REEFe len začínam
Na REEFe len začínam
Posts: 84
Joined: 03 Jan 2017 12:53
Location: Nitra

Re: 300 litrové moře

Post by Gilbo8 » 06 Jul 2017 17:52

T1 controller tam urcite davat nemusis

User avatar
VINTR
Dlhodobý návštevník fóra
Dlhodobý návštevník fóra
Posts: 1077
Joined: 19 Jul 2008 11:04
Location: Kuřim

Re: 300 litrové moře

Post by VINTR » 06 Jul 2017 17:54

A jak to provést? Tak jak to mám namyšlený?
https://www.youtube.com/watch?v=FtA3c0s5lUQ

User avatar
Gilbo8
Na REEFe len začínam
Na REEFe len začínam
Posts: 84
Joined: 03 Jan 2017 12:53
Location: Nitra

Re: 300 litrové moře

Post by Gilbo8 » 06 Jul 2017 18:45

tie controllery od CoralBoxu sa pripajaju namiesto original Jebao controllerov a jediny rozdiel je ze na Jebao controllery to nastavujes rucne tlacitkami a na CoralBoxe cez wi-fi apkou v mobile a nemozes mat pripojene oba, vzdy len jeden

User avatar
VINTR
Dlhodobý návštevník fóra
Dlhodobý návštevník fóra
Posts: 1077
Joined: 19 Jul 2008 11:04
Location: Kuřim

Re: 300 litrové moře

Post by VINTR » 06 Jul 2017 18:49

No ono to právě na ten origo controler nejede, hodí se do chyby. Jakmile připojíš 24v jedeš. Ten wifi bude odrbaný tak, že jede i pod napětím 12V, kdežto ten z výroby to nevezme, chce 24V (mám trafo i na 15v a to mu taky nešmakuje).
https://www.youtube.com/watch?v=FtA3c0s5lUQ

User avatar
Jajo
Už som čo to napísal
Už som čo to napísal
Posts: 448
Joined: 11 Dec 2015 17:58
Location: Nižné Kamence

Re: 300 litrové moře

Post by Jajo » 06 Jul 2017 21:08

VINTR wrote:No ono to právě na ten origo controler nejede, hodí se do chyby. Jakmile připojíš 24v jedeš. Ten wifi bude odrbaný tak, že jede i pod napětím 12V, kdežto ten z výroby to nevezme, chce 24V (mám trafo i na 15v a to mu taky nešmakuje).
Problém u toho tvojho bude asi, že nemá čistý sínus. Niektoré čerpadlá majú s tým problém. Preto som neriskoval, a kúpil to čo mám. Na to rozbehneš všetko.


Odoslané z môjho iPhone cez Tapatalk

User avatar
VINTR
Dlhodobý návštevník fóra
Dlhodobý návštevník fóra
Posts: 1077
Joined: 19 Jul 2008 11:04
Location: Kuřim

Re: 300 litrové moře

Post by VINTR » 06 Jul 2017 21:29

Jajo sinus se OK, přes záložák to rozjedu. Sinus s tím společného nic nemá, já nedělám 220v z baterky. Z té baterky jde 12v a čerpadla by měla jet i na 12v a podstatně déle než když z těch 12v udělám 220v a pak na to zase připojíš motor na 24v. Jsou tam obrovský ztráty, kdyby se mi vlezla baterka aspoň 40 Ah do skříně neřeším to. Podle manuálu by měla ta 3,6 Ah utáhnout DC čerpadlo 12000 až 2,15 hod což při 4000 je cca 6 a více hodin...., ale musí to být DC čerpadlo a já mám DCT. Respektive ten controler k tomu DCT je jinej a nesežere 12 v, ale chce 24v. RW8 mi na to jede.....
https://www.youtube.com/watch?v=FtA3c0s5lUQ

User avatar
VINTR
Dlhodobý návštevník fóra
Dlhodobý návštevník fóra
Posts: 1077
Joined: 19 Jul 2008 11:04
Location: Kuřim

Re: 300 litrové moře

Post by VINTR » 06 Jul 2017 21:54

https://www.youtube.com/watch?v=G0tRwDA ... e=youtu.be
takle to hlásí při použití baterky chybu - chce to 24v.... Odpojím zdroj 24v, připojím zdroj "baterku" 12v - chybové hlášení, odpojím 12v a připojím zase 24v a OK jedu....
Last edited by VINTR on 06 Jul 2017 21:56, edited 1 time in total.
https://www.youtube.com/watch?v=FtA3c0s5lUQ

Bohuš
Už som čo to napísal
Už som čo to napísal
Posts: 421
Joined: 02 Feb 2014 16:35
Location: Uherský Brod

Re: 300 litrové moře

Post by Bohuš » 06 Jul 2017 21:56

Tak to má logiku. Myslím si že DC/DC převodník na který jsi dal link, by fungovat měl. Ale nebylo by jednodušší z akumulátoru dělat jenom 24V , tím napájet obě čerpadla trvale? Vůbec je nepřipojovat na vlastní zdroje. Nevím jak výkonný zdroj je v záložáku, jestli by mohl trvale napájet i čerpadla. Potom bys tam nemusel dávat ani ty diody.

User avatar
VINTR
Dlhodobý návštevník fóra
Dlhodobý návštevník fóra
Posts: 1077
Joined: 19 Jul 2008 11:04
Location: Kuřim

Re: 300 litrové moře

Post by VINTR » 06 Jul 2017 22:06

Bohušu to mě taky napadlo, přidat baterku a dělat rovnou 24v...., ale napájecí zdroj je na 13,8v a jede jen když je baterka slabá (jak to pozná nevím, ale když je nabitá napájecí trafo ukazuje že je v klidu...). Je jen na 1A...., když bych přidal druhou baterku, musel bych kuchat původní pajšl atd..... koupit zdroj a řešit to přes relátka....... pokud bych si spočítal náklady bylo by pro mě výhodnější koupit DC 3000 čerpadlo (to na to prý jede) a měl bych to i bez práce..... Taky mě to nebaví se s tím drbat. To s tím měničem mě to vyjde na kilčo a jenom přestřihnu šňůru a přišroubuju na patici dráty a diody nastavím výstupní volty a je hotovo....
https://www.youtube.com/watch?v=FtA3c0s5lUQ

Bohuš
Už som čo to napísal
Už som čo to napísal
Posts: 421
Joined: 02 Feb 2014 16:35
Location: Uherský Brod

Re: 300 litrové moře

Post by Bohuš » 06 Jul 2017 22:28

Diody by bylo dobré dát i za napájecí zdroje. Jen si musíš dát pozor na to, aby z napájecího zdroje ve větvi 24V šlo vyšší napětí, než ze záložního zdroje (DC/DC). Přes diodu bude procházet do čerpadla to vyšší napětí ze zdroje a po výpadku napájení začne procházet napětí ze záložního. Nastavil bych rozdíl cca 1V.

User avatar
VINTR
Dlhodobý návštevník fóra
Dlhodobý návštevník fóra
Posts: 1077
Joined: 19 Jul 2008 11:04
Location: Kuřim

Re: 300 litrové moře

Post by VINTR » 07 Jul 2017 05:11

Aha pochopil jsem, to jsem nevěděl, to se bude dát naštelovat.
https://www.youtube.com/watch?v=FtA3c0s5lUQ

Post Reply

Return to “Vaše nádrže”