Cerpadla, pumpy ako zdroje vibracii

Vie niekto vyriešiť problémy s nadmerným hlukom čerpadiel alebo cirkuláciou vody - napr. moje Niagary v obývačke ?

Moderators: Roman, reicho, Superreefer

User avatar
Roman
Reef Expert
Reef Expert
Posts: 2391
Joined: 22 Nov 2005 22:13
Location: Bratislava, Bernolakovo

Post by Roman » 26 Oct 2006 09:18

no ak ho nepotrebujes na nic ine, tak ho naloz do kybla s morskou vodou a pockaj mesiac
ak nebude hrdzaviet, tak je mozne ze bude OK
desatoro fóra REEF.sk http://reef.sk/viewtopic.php?f=16&t=183
- necitujte celý príspevok pred vami
- fórum nie je chat
- ak si nie ste na 100% istí že viete čo robíte, neraďte druhým, môžete tým napáchať škodu

User avatar
repik
Pravidelný prispevovateľ do fóra
Pravidelný prispevovateľ do fóra
Posts: 590
Joined: 14 Nov 2005 23:21
Location: Partizanske, Slovensko

Post by repik » 26 Oct 2006 17:43

Použiť na polievanie záhrady a nie na more. To aj špirála s práčky sa potom hodí na vyhrievanie akva....... :wink:
THE OLD MAN AND THE SEA......

User avatar
laomedon
Reef Expert
Reef Expert
Posts: 1937
Joined: 14 Nov 2005 16:31
Location: Badín
Contact:

Post by laomedon » 26 Oct 2006 19:00

Minule som opravoval našu výrivú vaňu nejak sa odpájil štartér na čerpadlo či čo. Pozrel som sa na výkon čerpadla a nebolo to bohviečo na to že malo spotrebu 300w. Bolo to niečo smiešne ako 6000 litrov čo je na tú spotrebu riadne málo možno by si sa mal pozrieť aj na to či má vôbez zmysel nad niečim takým rozmýšlať.
Ak chcete mat niečo urobené poriadne, urobte si to sami. Napoleon Bonaparte
[url=http://www.reef.sk/viewtopic.php?t=889]Náš malý REEF[/url]

User avatar
Roman
Reef Expert
Reef Expert
Posts: 2391
Joined: 22 Nov 2005 22:13
Location: Bratislava, Bernolakovo

Post by Roman » 26 Oct 2006 19:47

opravoval ?? :D :lol: :)
desatoro fóra REEF.sk http://reef.sk/viewtopic.php?f=16&t=183
- necitujte celý príspevok pred vami
- fórum nie je chat
- ak si nie ste na 100% istí že viete čo robíte, neraďte druhým, môžete tým napáchať škodu

User avatar
laomedon
Reef Expert
Reef Expert
Posts: 1937
Joined: 14 Nov 2005 16:31
Location: Badín
Contact:

Post by laomedon » 26 Oct 2006 19:50

občas mám aj také dni :-)
Ak chcete mat niečo urobené poriadne, urobte si to sami. Napoleon Bonaparte
[url=http://www.reef.sk/viewtopic.php?t=889]Náš malý REEF[/url]

User avatar
repik
Pravidelný prispevovateľ do fóra
Pravidelný prispevovateľ do fóra
Posts: 590
Joined: 14 Nov 2005 23:21
Location: Partizanske, Slovensko

Post by repik » 26 Oct 2006 19:53

Bacha aby to nebolo moc často....je to nákazlivé :lol:
THE OLD MAN AND THE SEA......

Pepa
Už som čo to napísal
Už som čo to napísal
Posts: 398
Joined: 15 Nov 2005 13:43
Location: Zlonice

Post by Pepa » 27 Oct 2006 08:16

Co jsem videl u nekolika profesionalnich dodavatelu morskejch akvarii, tak s klidem pouzivaj bazenovy cerpadla.

User avatar
moguai
Pravidelný prispevovateľ do fóra
Pravidelný prispevovateľ do fóra
Posts: 898
Joined: 18 Dec 2006 11:15
Location: Spomyšl

Post by moguai » 01 Jan 2007 15:09

laomedon wrote:Minule som opravoval našu výrivú vaňu nejak sa odpájil štartér na čerpadlo či čo. Pozrel som sa na výkon čerpadla a nebolo to bohviečo na to že malo spotrebu 300w. Bolo to niečo smiešne ako 6000 litrov čo je na tú spotrebu riadne málo možno by si sa mal pozrieť aj na to či má vôbez zmysel nad niečim takým rozmýšlať.
No, ale musíš taky brát v potaz následující technické parametry.Totiž čerpadlo, které má výkon 300 W při 6000L/ hod. nemusí být vůbec špatné.Důležitý je také tlak, který dává, proto ta watáž :-), tedy, čerpadlo co dává 6000L/ hod. v aqua dává v min. tlaku, kdyby jsi ho tedy dal do té vany, moc by jsi toho nezažil.Výkon je nezbytný kvůli tlaku a ne kvůli průtoku.Průtok je dán otáčkami a konstrukcí čerpadla a dalšími odpory např. vedení atd.Tedy není všechno zlato co se třpití :-)

User avatar
laomedon
Reef Expert
Reef Expert
Posts: 1937
Joined: 14 Nov 2005 16:31
Location: Badín
Contact:

Post by laomedon » 01 Jan 2007 18:27

ved to ano ale ja radsej vsetky Watty co usetrim venujem svetlu :-) tak preto hladam vzdy cim najmenej hladne cerpadla :-)
Ak chcete mat niečo urobené poriadne, urobte si to sami. Napoleon Bonaparte
[url=http://www.reef.sk/viewtopic.php?t=889]Náš malý REEF[/url]

User avatar
vik_33
Dlhodobý návštevník fóra
Dlhodobý návštevník fóra
Posts: 3100
Joined: 07 Feb 2007 10:10
Location: Ústí nad Labem
Contact:

Re: čerpadlo.

Post by vik_33 » 10 Apr 2007 12:32

pepe wrote:Máte někdo zkušenosti s použitím čerpadla z pračky....
Vzdej to - čerpadlo z pračky je stavěné na krátkodobý provoz. Kdysi jsem s ním zkoušel vypouštět bazén a za chvíli pěkně žhavilo - v pračce je cca 50l vody a ta je hned venku. Čerpadlo pak zas odpočívá :lol:

vasek.s
Na REEFe len začínam
Na REEFe len začínam
Posts: 92
Joined: 14 Dec 2005 18:31
Location: Brno
Contact:

Post by vasek.s » 09 Mar 2008 17:18

Ahoj,
tak pomalu zacinam rozjizdet nove aq a uz tyden tocim vodu pomoci cerpadla pres filtr. Jako vytlacne cerpadlo mam AquaBee 5000 litru. Veskere rozvody v trubce system 25mm. Hned 50 cm nad filtrem trubka jde skrz zed (otvor je dost natesno) do komory, kde je zbytek techniky. No a vcera me zastavil na chodbe soused, ze v loznici slysi nejaky motor:-( Takze musim system trochu pozmenit...Nemyslim, ze to je v cerpadlu, ale pro jistotu AquaBee 5000 vymenim za eheim 3400litru. V aq mam 380 litru vody, takze by prutok filtrem mel stacit. Misto toho pridam jeden Tunze Stream (jeden 6080 jiz mam na druhe strane aq). No a cerpadlo napojim hadici, kterou pripojim do trubek az za pruchodem zdi. Co vy na to? Mate nejake jine typy?

atomino
Zapájam sa do diskusie
Zapájam sa do diskusie
Posts: 199
Joined: 19 Oct 2006 19:02
Location: čadca

Post by atomino » 10 Mar 2008 21:29

mam doma rovnaku znacku ibaze 3500l/h , cerpadlo je ako tak v pohode co sa tyka vykonu ale to brumenie v obyvacke bolo desne a to si ani nedokazem predsatvit 5000cku i ked som o nej uvazoval.
vyriesili som to tak ze som ho odlepil z dna a pod neho som polozil asi 3 cm hruby bioakvacit a je to ovela lepsie taktiez by som ti doporucoval pokial mas pevne rozvody vody v trubke, tak na miesta kde sa ti trubka dotyka nejakej casti to obal tiez aby to tlmilo vibracie

ja mam zase iny problem prudom pritekajucej vody do aqa sa mi tvoria miniaturne bublinky ,turbina to rozfuka a pod svetlo to vyzera ako by tam plavali nejake male smeti.
skuste hodit nejaku fintu ako zamedzit tomuto javu, teraz som trubku zabodol do filtracnej vaty a ta to pochyta len si mylsim ze to bude traba casto menit

User avatar
Roman
Reef Expert
Reef Expert
Posts: 2391
Joined: 22 Nov 2005 22:13
Location: Bratislava, Bernolakovo

Post by Roman » 10 Mar 2008 21:42

atomino wrote:
ja mam zase iny problem prudom pritekajucej vody do aqa sa mi tvoria miniaturne bublinky ,turbina to rozfuka a pod svetlo to vyzera ako by tam plavali nejake male smeti.
skuste hodit nejaku fintu ako zamedzit tomuto javu, teraz som trubku zabodol do filtracnej vaty a ta to pochyta len si mylsim ze to bude traba casto menit
ak som spravne pochopil, tak prud vody z hadice ti strhava vzduch pod hladinu?
problem vyriesis tym, ze das vyustenie hadice tesne pod hladinu, tak aby nestrhavala vzduch. Nesmie byt zasa prilis hlboko, aby po vypnuti cerpadla nenastalo sifonove odcerpavanie vody z akvarka dole do filtra.

druha moznost je, ze vo filtracke ti nasava vytlacne cerpadlo bublinky ktore vychadzaju z odpenovaca. riesenim by bolo dat nejaku filtracnu hmotu medzi odpenovac a vytlacne cerpadlo
desatoro fóra REEF.sk http://reef.sk/viewtopic.php?f=16&t=183
- necitujte celý príspevok pred vami
- fórum nie je chat
- ak si nie ste na 100% istí že viete čo robíte, neraďte druhým, môžete tým napáchať škodu

atomino
Zapájam sa do diskusie
Zapájam sa do diskusie
Posts: 199
Joined: 19 Oct 2006 19:02
Location: čadca

Post by atomino » 10 Mar 2008 22:18

uhm skusal som dat vyustenie hadice aj pod hladinu ale boli tam stale male bublinky, navyse nechcem riskovat ako si uz povedal sifonovy efekt dnes som to skusal a bolo to na tesno

problem bude asi v tom ze voda mi pada za DSB zvrchu po stene do komory kde je cerpadlo a ako naraza prud stekajucej vody o hladinu v poslednej komore vznikaju tam zrejme male bublinky ktore potom nasava cerpadlo.
dam na stenu penu alebo zvysim hladinu v poslednej komore.
odpenovac je uplne na zaciatku v prvej externej komore takze s neho to urcite nebude to by som si vsimol.

dik za radu to ma nenapadlo mas u mna drink

vasek.s
Na REEFe len začínam
Na REEFe len začínam
Posts: 92
Joined: 14 Dec 2005 18:31
Location: Brno
Contact:

Post by vasek.s » 15 Mar 2008 11:04

vasek.s wrote:Ahoj,
tak pomalu zacinam rozjizdet nove aq a uz tyden tocim vodu pomoci cerpadla pres filtr. Jako vytlacne cerpadlo mam AquaBee 5000 litru. Veskere rozvody v trubce system 25mm. Hned 50 cm nad filtrem trubka jde skrz zed (otvor je dost natesno) do komory, kde je zbytek techniky. No a vcera me zastavil na chodbe soused, ze v loznici slysi nejaky motor:-( Takze musim system trochu pozmenit...Nemyslim, ze to je v cerpadlu, ale pro jistotu AquaBee 5000 vymenim za eheim 3400litru. V aq mam 380 litru vody, takze by prutok filtrem mel stacit. Misto toho pridam jeden Tunze Stream (jeden 6080 jiz mam na druhe strane aq). No a cerpadlo napojim hadici, kterou pripojim do trubek az za pruchodem zdi. Co vy na to? Mate nejake jine typy?
Tak jsem vcera vymenil cerpadla, dal jsem to do hadice, podlozil a je to tiche, takze doufam, ze soused uz nebude kverulovat:-) Myslim, ze nejvice pomohla ta hadice, zvetseni diry zdi a napojeni do trubek az za zdi.

Post Reply

Return to “BIG NOISE alebo nadmerný hluk”