Prepad v AQA

Diskusie o vyrábaní filtrov, svietidiel, stojanov a iného.

Moderators: Roman, reicho, Superreefer

User avatar
vik_33
Dlhodobý návštevník fóra
Dlhodobý návštevník fóra
Posts: 3100
Joined: 07 Feb 2007 10:10
Location: Ústí nad Labem
Contact:

Re: Prepad v AQA

Post by vik_33 » 25 Jan 2012 11:16

Nezrazuji Tě - děláš ze sladké vody slanou a chceš ušetřit. Takové přepady fungují, ale je to stejné, jako třeba s myčkou na nádobí. Jde to i bez ní. A v pohodě. Jenže jakmile jednou poznáš, jaké to je s ní, už nechceš jinak.
Osobně by mě např. nebavilo při každé výměně vody znovu zavodňovat přepad, řešit odvzdušnění, hluk ... Ale každý má právo jít svou cestou.
350l mixed reef
Image
Malé moře na Labi I
Malé moře na Labi II
vikovo.czImage
Jestli Ti chybí odvaha začít,už jsi se vzdal

User avatar
lubo54
Pravidelný prispevovateľ do fóra
Pravidelný prispevovateľ do fóra
Posts: 972
Joined: 18 Sep 2010 13:24
Location: Trnava

Re: Prepad v AQA

Post by lubo54 » 25 Jan 2012 12:15

Samopochopitelne že robym zo sladkeho slane a chcem niečo ušetryť.A to je dobra poznamka pri vymene vody odvzdušnovať.Kolko asi treba a ako častomeniť vodu lebo budem mať asi dosť veľky odpar.lebo v sladkovodnom to za tyždeň pri prietokovom filtre bolo vcelku dosť.

User avatar
lubo54
Pravidelný prispevovateľ do fóra
Pravidelný prispevovateľ do fóra
Posts: 972
Joined: 18 Sep 2010 13:24
Location: Trnava

Re: Prepad v AQA

Post by lubo54 » 25 Jan 2012 12:23

Má to par mú ale snažim sa ich vychytať napriklad keď vypnem čerpadlo v lavej nadobe filter zo šedym vekom vypláva vyriešene dal nom na neho prisavky.člapot je v štadiu riešenia :)

User avatar
vik_33
Dlhodobý návštevník fóra
Dlhodobý návštevník fóra
Posts: 3100
Joined: 07 Feb 2007 10:10
Location: Ústí nad Labem
Contact:

Re: Prepad v AQA

Post by vik_33 » 25 Jan 2012 13:00

Bylo by dobré, aby sis založil thread o svém AQ, ať se tu nemotá všechno dohromady :idea:
V mém AQ teď doplňuji cca 2l vody z RO denně, v létě to vystoupá klidně o 100-200%. Výměna vody by měla být minimálně 10% objemu systému měsíčně. Ale čím častěji, tím lépe ( na korálech se to pozná :wink: ). To platí hlavně pro SPS - LPS nádrže.
350l mixed reef
Image
Malé moře na Labi I
Malé moře na Labi II
vikovo.czImage
Jestli Ti chybí odvaha začít,už jsi se vzdal

User avatar
lubo54
Pravidelný prispevovateľ do fóra
Pravidelný prispevovateľ do fóra
Posts: 972
Joined: 18 Sep 2010 13:24
Location: Trnava

Re: Prepad v AQA

Post by lubo54 » 25 Jan 2012 14:00

Prečo ja temu nemiešam nadhodil si temu prepadu pri vymene vody.ináč neviem prečoby by sa my mali trubky zavzdušniť pri vypusteni vody.Možem vypustiť cele akvarium bez toho aby sa zavzdušnili.Pošlem náčrtok ako to zhruba funguje :)

User avatar
lubo54
Pravidelný prispevovateľ do fóra
Pravidelný prispevovateľ do fóra
Posts: 972
Joined: 18 Sep 2010 13:24
Location: Trnava

Re: Prepad v AQA

Post by lubo54 » 25 Jan 2012 14:21

Nevydim dovod prečo by sa my mali trúbele zavzdušniť keď vypustim akvarium :)
Attachments
1.png

Kalisr

Re: Prepad v AQA

Post by Kalisr » 12 May 2012 22:06

Mam stejny zpusob, 100% spolehlive :wink:

User avatar
lubo54
Pravidelný prispevovateľ do fóra
Pravidelný prispevovateľ do fóra
Posts: 972
Joined: 18 Sep 2010 13:24
Location: Trnava

Re: Prepad v AQA

Post by lubo54 » 12 May 2012 22:23

Trochu som upravil u trubicu aby sa my lepšie odvzdušňovala.
http://www.youtube.com/watch?v=dpYMTFPxNCE
Na videu sú to tie novodurové trúbky zo spätný ventilmi.Dajú sa napojiť na výtlakové čerpadlo
ktoré by ich automaticky odvzdušňovali.
Jeden prepad som taky videl u Japoncov alebo Číňanov ak to nájdem zavesím ho sem.

User avatar
lubo54
Pravidelný prispevovateľ do fóra
Pravidelný prispevovateľ do fóra
Posts: 972
Joined: 18 Sep 2010 13:24
Location: Trnava

Re: Prepad v AQA

Post by lubo54 » 12 May 2012 22:56

Našiel som to :D
Tento princíp som mal na mysli čerpadlo ktoré vytláča vodu vyťahuje vzduch z U trubice

http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... olawmk76Bc

http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... ZrSnG3Jwc4

Super vecička mame overflow :)
http://reefbuilders.com/2010/05/06/mame ... eef-tanks/

venomcz
Zapájam sa do diskusie
Zapájam sa do diskusie
Posts: 207
Joined: 06 Oct 2016 11:25
Location: Zubří

Re: Prepad v AQA

Post by venomcz » 08 Nov 2016 07:02

Trochu to oživím . Mám dotaz na vrtanou díru ve dně akváriu a okolo ni slepený komín . Je to bezpečné ? Jde mi o to že 200l akvárium když je celé zařízené má váhu někde přes 300kg a směřuje váhu k tomu vrtanému otvoru tak jestli nehrozí prasknutí . Díky

User avatar
calfa
Zapájam sa do diskusie
Zapájam sa do diskusie
Posts: 177
Joined: 20 Oct 2013 01:59
Location: Skalica

Re: Prepad v AQA

Post by calfa » 08 Nov 2016 07:59

ked sa pozres kolko akvarii tak funguje, tak zistis, ze az tak si to tu neozivil .. :mrgreen:
Veci by sa mali zjednodusovat, ako sa len da, ale nie viac.A.EINSTEIN

venomcz
Zapájam sa do diskusie
Zapájam sa do diskusie
Posts: 207
Joined: 06 Oct 2016 11:25
Location: Zubří

Re: Prepad v AQA

Post by venomcz » 08 Nov 2016 10:30

všechny co mají díru ale mají taktéž komín a můj dotaz je zda je ten komín nutný zda nestačí vyvrtat díru , dát průchodku a natáhnout jen trubku a udělat DURSO .

User avatar
calfa
Zapájam sa do diskusie
Zapájam sa do diskusie
Posts: 177
Joined: 20 Oct 2013 01:59
Location: Skalica

Re: Prepad v AQA

Post by calfa » 08 Nov 2016 11:03

ked nechces komin tak to navrtaj do bocnej steny u hladiny tak to mam aj ja
Veci by sa mali zjednodusovat, ako sa len da, ale nie viac.A.EINSTEIN

venomcz
Zapájam sa do diskusie
Zapájam sa do diskusie
Posts: 207
Joined: 06 Oct 2016 11:25
Location: Zubří

Re: Prepad v AQA

Post by venomcz » 08 Nov 2016 11:38

to nemůžu , nemám místo na boku akvária. Akvárium bude zapuštěné ve stěně a na boku mi zbývá tak 5cm a to je tak akorát na vedení trubek pro vodu z filtrace do aqua.

User avatar
Smityl
Pravidelný prispevovateľ do fóra
Pravidelný prispevovateľ do fóra
Posts: 607
Joined: 22 Jan 2016 11:29
Location: Litovel/Olomouc

Re: Prepad v AQA

Post by Smityl » 08 Nov 2016 11:41

Pokud neudelas komin a das tam jenom durso postrada to smysl z hladiny ti to nic nesebere. A kdyz to navrtas do boku tesne pod hladinu tak ti to podle me bude brat i vzduch a delat brutalni bordel v trubkach takze by si tam stejne musel udelat prepad ne treba komin az na dno ale stene by tam ten komin musel byt aspon jeho cast.

Post Reply

Return to “DIY - Urob si sám”