Moře 130litru
Moderators: Roman, reicho, Superreefer
- lary
- Pravidelný prispevovateľ do fóra
Moře 130litru
Předem mého dotazu všechny zdravím docela my to dalo zabrat najít web tohoto tipu v Ćechách nic takového není tak jsem rád že zde ano. Mám 300l akva rozměry 150x45x45cm k němu filtr Fluval 305 a klasické osvětlení na zářivky. Myslíte že bude stačit na rozjetí dokoupit pudní filtr, čerpadlo a odpěňovač nebo potřebuji ještě jiné technické vybavení děkuji za rady.
Last edited by lary on 05 Aug 2014 10:32, edited 1 time in total.
Re: Moře 300l
Budes potrebovat externu filtracnu nadrz a prepad v akvariu (ak tam nie je navrtany). Osvetlenie zavisi od poctu trubic, ktore uz mas. Cerpadlo nejake prudove (Marea, Tunze, Hydor koralia, Resun) a vytlacne do filtracnej nadrze. Odpenovac podla planovaneho zatazenia nadrze. Podny filter patri do muzea historie morskej akvaristiky.lary wrote:Mám 300l akva rozměry 150x45x45cm k němu filtr Fluval 305 a klasické osvětlení na zářivky. Myslíte že bude stačit na rozjetí dokoupit pudní filtr, čerpadlo a odpěňovač nebo potřebuji ještě jiné technické vybavení děkuji za rady.
Re: Moře 300l
lary wrote:... 300l akva rozměry 150x45x45cm ...
Mam podobne akvarko len troska uzsie a vyssie a dlhsie....
A tiez som este stale len a len na zaciatku, tak ak by si suhlasil rad by som sa s tebou podelil s mojimi/tvojimi skusenostami a informaciami....
Som iba zaciatocnik....budte nezni
To co sa chystas spravit nie je idealne riesenie, ale pri dodrzani niekolkych zakladnych zasad ti to s tym Fluvalom a odpenovacom urcite fungovat bude:
1. naozaj maly pocet nenarocnych ryb (5 -6 ks) dascyllus, chromis, chrysiptera a oblikatni klauni amphiprion
2. neprekrmovat
3. v akvariu budu makke koraly ( filtratory )
a hlavne
4. pravidelna vymena vody ( 10-20 % mesacne ) a mozes ju radsej urobit 2 x do mesiaca 5 - 10%. Tym odstranis velku cast odpadnych latok co nezvladne filter a odpenovac. Do toho filtra by som dla nejaky zeolit a phosex, antiphos alebo akykolvek iny *phos urceny pre morsku akvaristiku. A ak by si este doplnal bakterie, myslim ze je to dlhodobo udrzatelne.
1. naozaj maly pocet nenarocnych ryb (5 -6 ks) dascyllus, chromis, chrysiptera a oblikatni klauni amphiprion
2. neprekrmovat
a hlavne
4. pravidelna vymena vody ( 10-20 % mesacne ) a mozes ju radsej urobit 2 x do mesiaca 5 - 10%. Tym odstranis velku cast odpadnych latok co nezvladne filter a odpenovac. Do toho filtra by som dla nejaky zeolit a phosex, antiphos alebo akykolvek iny *phos urceny pre morsku akvaristiku. A ak by si este doplnal bakterie, myslim ze je to dlhodobo udrzatelne.
Martin
dement wrote:To co sa chystas spravit nie je idealne riesenie, ale pri dodrzani niekolkych zakladnych zasad ti to s tym Fluvalom a odpenovacom urcite fungovat bude:
2. neprekrmovat
a hlavne
Take daco odporucali aj mne....a chcem ist do toho
Teda az na ten odpenovac...
Som iba zaciatocnik....budte nezni
Zakrytu nadrz som nevidel uz pekne dlho a aj ten nazor bude asi starsieho data. Ked zakryt, jedine plexi sklom.lary wrote:četl jsem dva názory jeden ten že mořské akva se nezakrývá skly a druhý že je to lepší díky předem za rady.
Na svetlo nenarocne - Discosoma, Sinularia (odchovy), niektore zoanthusy, +/- aj niektore kolonie a druhy rodov Sarcophyton a Lobophytum. Discosomy nie je dobre davat do uplne cerstvej nadrze, ale az po zabehnuti.