Dezinfekcia mrazenej potravy?
Moderátori: Roman, reicho, Superreefer
-
- Na REEFe len začínam
- Príspevky: 28
- Dátum registrácie: 18 Okt 2013 13:33
- Bydlisko: Bratislava
Dezinfekcia mrazenej potravy?
Rád by som sa spýtal skúsenejších, či nie je lepšie dezinfikovať aj upravené artemie, a podobnú zmrazenú potravu? (aspoň pre kľud v duši) (iba mal. zeleň? cesnak? a tak) Vďaka za pomoc.
- reicho
- Dlhodobý návštevník fóra
- Príspevky: 1573
- Dátum registrácie: 22 Máj 2007 21:31
- Bydlisko: Bratislava,SR
Re: Dezinfekcia mrazenej potravy?
mrazene nie je nutne dezinfikovat,mrazením zničíš gro bakterií a parazitov,artemie su chovane umelo,takže prenos choroboplodnych zarodkov je minimalny.
mrazenu potravu po rozmrazení je lepšie preplachovať pred krmením.
mrazenu potravu po rozmrazení je lepšie preplachovať pred krmením.
-
- Zapájam sa do diskusie
- Príspevky: 114
- Dátum registrácie: 05 Júl 2012 23:42
- Bydlisko: Týniště nad Orlicí
Re: Dezinfekcia mrazenej potravy?
já artemie neproplachuju , mraženou kosku hodím rovnou do akvaria. To hrubší sežerou ryby to jemný si pochytají korálnatci. Za pár minut není vůbec poznat že by ve vodě něco plavalo. Navíc odpěňovač zbytek odpění.
- Marian Gross
- Dlhodobý návštevník fóra
- Príspevky: 1393
- Dátum registrácie: 02 Sep 2009 16:00
- Bydlisko: Roztoky u Prahy
Re: Dezinfekcia mrazenej potravy?
Ale fosfáty nevyplaví a ryby ich nezožerú. Tie sa nachádzajú vo vode rozpustenej s potravou.
AQ 525l, Filter 275l (03/2020Praha-zrušené)
1000l vo výstavbe
1000l vo výstavbe
Re: Dezinfekcia mrazenej potravy?
S množstvím fosfátů ve vodě z čerstvě rozmrazené potravy bych si hlavu nelámal (pravda, jsou tam v malé koncentraci a v malém množství vody). Daleko větší bonus jsou mrazem potrhané buňky pocházející z krmiva - ideální potrava nejen pro filtrátory.
Průmyslové zpracování mražených krmiv je nejčastěji založeno na šokovém zmrazení pomocí zkapalněného dusíku nebo v intenzivním mrazicím boxu na teplotu pod -40°C, následné uchovávání je ve velkokapacitních mrazicích boxech a pak v běžných mrazničkách při teplotách okolo -20°C. Dezinfekce je to vesměs dostatečná.
Průmyslové zpracování mražených krmiv je nejčastěji založeno na šokovém zmrazení pomocí zkapalněného dusíku nebo v intenzivním mrazicím boxu na teplotu pod -40°C, následné uchovávání je ve velkokapacitních mrazicích boxech a pak v běžných mrazničkách při teplotách okolo -20°C. Dezinfekce je to vesměs dostatečná.
-
- Na REEFe len začínam
- Príspevky: 28
- Dátum registrácie: 18 Okt 2013 13:33
- Bydlisko: Bratislava
Re: Dezinfekcia mrazenej potravy?
Vďaka, za cenné rady...preplachujem v čajovom sitku, v slanej aj osmotickej vode a myslím, že je to ok...